Z veseljem in navdušenjem vas obveščamo, da bo letošnja prireditev Mentor leta z okroglo mizo v celoti potekala prek spleta. Za tak pristop smo se odločili, ker želimo prisotnost na svečani podelitvi in ogled okrogle mize omogočiti na varen in za vso zainteresirano javnost še vedno dostopen način. Naša letošnja voditeljica bo Renata Dacinger, ki je prejemnica nagrade Združenja britanskih znanstvenih novinarjev v kategoriji TV/video in prvi obraz oddaje Ugriznimo znanost na RTV Slovenija.

V društvu letos sicer že 11. leto zapored organiziramo podelitev nagrade Mentor leta, ki je namenjena najboljšim mentoricam in mentorjem doktorskih študentov. Na klic za vloge se je odzvalo 79 predlagateljev, od katerih je bilo veljavnih 78 nominacij. Predlaganih je bilo 59 različnih mentorjev in mentoric. Vsem nominirancem iskreno čestitamo!

V okviru spletne prireditve bo potekala tudi okrogla miza “Dober odnos mentor – študent je ključ do uspeha: kaj, če temu ni tako?”, ki jo bo povezovala Renata Dacinger. Pogovor bo potekal z zmagovalko ali zmagovalcem ter petimi gosti:

  • Matejka Ahčin, kontaktna oseba ARRS za področje mladih raziskovalcev,
  • prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, predstojnica Doktorske šole Univerze v Ljubljani,
  • prof. dr. Zoran Ren, prorektor za znanstveno-raziskovalno dejavnost Univerze v Mariboru,
  • prof. dr. Štefko Miklavič, prorektor za znanstveno-raziskovalno in razvojno delo Univerze na Primorskem,
  • prof. dr. Boris Žemva, bivši prodekan za študijske zadeve Mednarodne podiplomske šole IJS in Mentor leta 2012,
  • ter Mentor(ica) leta 2019.

Prireditev bo potekala v soorganizaciji in pod pokroviteljstvom Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) ter v partnerstvu s podjetjem InstaText.

Registracija za dostop do spletnega dogodka: https://www.eventbrite.com/e/11-podelitev-nagrad-mentor-leta-tickets-121831414039