Meta PHoDcast

META PHoDcast logoSodelujemo s portalom Metina lista, ki že od oktobra 2014 pripravlja oddajo Meta PHoDcast, pogovore z mladimi raziskovalkami in raziskovalci pred zaključkom doktorata iz različnih področij znanosti. Namen projekta je promocija slovenske znanosti ter širjenja navdušenja nad raziskovanje v širši javnosti. Avtorji želijo javnosti pokazati, da je znanost zanimiva, vredna vloženega časa in denarja, ter polna navdihujočih idej. Zaradi naraščajočega pomena interdisciplinarnosti v znanosti, se nam v društvu zdi pomembno, da tudi (mladi) znanstveniki sami spoznavami delo kolegov na drugih področjih, zato povezave do teh intervjujev objavljamo tudi na našem spletnem mestu ter na Facebook profilu društva.

META PHoDcast knjigaV prvi sezoni so bili vsi intervjuji avdio intervjuji z doktorskimi študenti na domačih institucijah, od druge sezone dalje pa jih spremlja še rubrika Zapisi, kjer na vprašanja pisno odgovarjajo mladi slovenski znanstveniki v tujini. Po drugi sezoni oddaje je izšel zbornik Zanimiva, navdihujoča, uporabna, v katerem je predstavljenih 70 mladih znanstvenikov in znanstvenic z različnih področij znanosti. Gre za brezplačno publikacijo, ki jo prejmejo tisti, ki z donacijo podprejo ustvarjanje znanstvenih vsebin na Metini listi.

Avtorja pohvale, pripombe in predloge za bodoče goste sprejemata po e-mailu znanost@metinalista.si, pa tudi na Facebooku profilu Metine liste in na Twitterju, kjer uporabljata hešteg #MetaPHoDcast. Vabljeni, da se prijavite tudi na mesečni obvestilnik Meta znanost, preko katerega boste obveščeni o novih intervjujih in o poljudnoznanstvenih prispevkih z različnih področij znanosti.