Meta PHoDcast

Meta PHoDcast

Začeli smo sodelovati s portalom Metina lista, ki že od oktobra 2014 pripravlja oddajo Meta PHoDcast, pogovore z mladimi raziskovalki in raziskovalci pred zaključkom doktorata iz različnih področij znanosti. Namen projekta je promocija slovenske znanosti ter širjenja navdušenja nad raziskovanje v širši javnosti. Avtorji želijo javnosti pokazati, da je znanost zanimiva, vredna vloženega časa in denarja, ter polna navdihujočih idej. Zaradi naraščajočega pomena interdisciplinarnosti v znanosti, se nam v društvu zdi pomembno, da tudi (mladi) znanstveniki sami spoznavami delo kolegov na drugih področjih, zato povezave do teh intervjujev objavljamo tudi na našem spletnem mestu ter na Facebook profilu društva.

V prvi sezoni so bili vsi intervjuji avdio intervjuji z doktorskimi študenti na domačih institucijah, v drugi sezoni pa jih spremlja še rubrika Zapisi, kjer na vprašanja pisno odgovarjajo mladi slovenski znanstveniki v tujini. Po drugi sezoni oddaje je izšel zbornik Zanimiva, navdihujoča, uporabna, v katerem je predstavljenih 70 mladih znanstvenikov in znanstvenic z različnih področij znanosti. Gre za brezplačno publikacijo, ki jo prejmejo tisti, ki z donacijo podprejo ustvarjanje znanstvenih vsebin na Metini listi.

Avtorja pohvale, pripombe in predloge za bodoče goste sprejemata po e-mailu znanost@metinalista.si, pa tudi na Facebooku profilu Metine liste in na Twitterju, kjer uporabljata hešteg #MetaPHoDcast. Vabljeni, da se prijavite tudi na mesečni obvestilnik Meta znanost, preko katerega boste obveščeni o novih intervjujih in o poljudnoznanstvenih prispevkih z različnih področij znanosti

Arhiv oddaj


3. sezona oddaje (januar 2017 - )


2. sezona oddaje (september 2015 - september 2016 )


1. sezona oddaje (oktober 2014 – junij 2015)