Mlada akademija se je pridružila iniciativni skupini nekdanjih in sedanjih prejemnikov sheme Marie Skłodowska Curie Actions (MSCA), ki je pod okriljem Marie Curie Alumni Association februarja 2021 sprožila postopek za ustanovitev Alumni kluba MSCA v Sloveniji.

Namen kluba je spodbujati lokalno povezovanje članic in članov ter pridobivanje novih in sodelovanje v evropskih in nacionalnih aktivnostih MCAA. Združevanje nekdanjih in sedanjih MSCA raziskovalk in raziskovalcev v Sloveniji je zelo pomembno za ohranjanje in razvoj mednarodne kulture znanja ter za medsebojno izmenjavo izkušenj, stališč in znanj, kakor tudi za medsebojno sodelovanje in pomoč novim kandidatom pri prijavah na razpise MSCA v okviru programa Obzorja Evropa in tudi širše.

Zato vljudno vabimo vse sedanje in nekdanje MSCA raziskovalke in raziskovalce, ki so vezani na Slovenijo, da se s prijavo na https://www.mariecuriealumni.eu/groups/slovenia-regional-group pridružijo skupini in se aktivno vključijo v oblikovanje in izvajanje programa Alumni kluba MSCA v Sloveniji.

Skupini se pridružite tako, da se najprej prijavite v sistem (zgoraj desno “log in” oziroma “sign up”, če še niste registrirani). Nato odprete GIG Slovenia Regional Group in se skupini pridružite s “follow” oziroma “join”. Na podlagi števila članov v GIG bo krovna MCAA presodila, ali je slovenskih članov dovolj in smo dovolj aktivni za ustanovitev lokalnega kluba.

Po vaši včlanitvi v Alumni klub MSCA bomo v kratkem organizirali sestanek, kjer se bomo pogovorili o nadaljnjem sodelovanju, ciljih in nalogah kluba. Ena od prvih nalog bo zagotovo sodelovanje na naslednji MSCA konferenci, ki jo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport načrtuje v času slovenskega predsedovanja Svetu EU v novembru 2021.

Prisrčno vabljeni!

Dr. Urška Lampe, pooblaščena oseba MCAA za ustanovitev Alumni kluba MSCA v Sloveniji
Dr. Tinkara Tinta
Dr. Manja Žebre
Dr. Sebastian Dahle
Dr. Matjaž Humar
Dr. Borut Klabljan
Dr. Matic Lozinšek
Dr. Tea Romih, predsednica društva Mlada akademija
Dr. Andreja Umek Venturini, MIZŠ, NCP za ERC
Dr. Gita Zadnikar, MIZŠ
Dr. Peter Kumer, MIZŠ
Dr. Stojan Sorčan, MIZŠ, NCP za MSCA