V ponedeljek, 5. 12. 2022, je od 18:10 do 19:40 v hibridni obliki potekala redna letna skupščina društva, na kateri smo obravnavali pregled dela v letu 2022, finančno poročilo za 2022 ter načrt dela za 2023. Glasovali smo o skrajšanju mandatov upravnega odbora in nadzorne komisije z 2 let na 1 leto ter o povečanju števila članov in članic nadzorne komisije s 3 na 3–5. Izvedli smo tudi volitve nadomestnih članov upravnega odbora in nadzorne komisije ter novega predsednika društva za mandatno obdobje 2022–2023.

Novi predsednik društva je postal Jure Mravlje (BF UL), novi članici upravnega odbora pa Alja Čontala (IJS) in Tinca Lukan (FDV UL). Dosedanja predsednica društva dr. Tea Romih in splošna članica upravnega odbora dr. Danila Rijavec sta bili izvoljeni za novi članici nadzorne komisije Mlade akademije. Ostali člani in članice upravnega odbora in nadzorne komisije, ki jim v skladu s predhodnimi volitvami funkcije še veljajo, so svoje vloge ohranili do konca mandata.

Na skupščini je sodelovalo 18 članov društva, od tega 15 s pravico glasovanja. Vsi kandidati in kandidatke so bili izvoljeni z večino glasov. Zapisnik skupščine si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Zapisnik redne letne skupščine Mlade akademije 2022
Zapisnik volitev Mlade akademije 2022

Eden najpomembnejših dogodkov, ki jih bo Mlada akademija izvedla prihodnjo pomlad, je podelitev nagrade Mentor leta 2022. Za ta dogodek potrebujemo organizacijski odbor ter ocenjevalce in ocenjevalke, zato vse zainteresirane vabimo, da se nam januarja javijo na info@mladaakademija.si!