Politika varstva podatkov

Mlada akademija se v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) zavezuje k transparentnosti glede načina zbiranja in uporabe osebnih podatkov članov in drugih obiskovalcev spletne strani ter k izpolnjevanju svojih obveznosti glede varstva osebnih podatkov. Ta dokument pojasnjuje vrste podatkov, ki jih zbiramo preko naše spletne strani in na dogodkih društva, ter namen zbiranja.

Če imate vprašanja o varovanju podatkov za Mlado akademijo, lahko z nami stopite v stik prek elektronskega naslova info@mladaakademija.si.

Podatki o obiskovalcih spletne strani

Mlada akademija za spremljanje prometa na svojem spletnem mestu uporablja Google Analytics, spletno storitev podjetja Google, ki na vašem računalniku shranjuje datoteke z besedilom, znane kot piškotki, ki omogočajo analizo uporabe spletne strani. Podatki se zbirajo za zagotavljanje najboljše izkušnje obiskovalcem spletnega mesta. Podatki, zbrani na ta način, so vaš IP-naslov in informacije o napravi in brskalniku, s katerima dostopate do spletnega mesta. Uporabljamo funkcijo maskiranja IP, zato Google Analytics anonmizira vaš IP naslov in ga ne moremo videti.

Podatki o vaši uporabi spletnega mesta Mlada akademija so shranjeni na Googlovem strežniku v ZDA. Google lahko te informacije posreduje tretjim osebam, če je to predpisano z zakonom ali če tretje stranke obdelujejo te podatke v imenu Googla. Vendar Google v nobenem primeru vašega IP-naslova ne bo povezal z drugimi podatki, ki jih shranjuje. Google namenja znatna sredstva zaščiti aplikacij in podatkov, da bi preprečil nepooblaščen dostop do podatkov. Mlada akademija podatkov, ki shranjuje Google, ne prenaša drugam in jih ne shranjuje.

Podatki o registriranih članih

Mlada akademija na podstrani Članstvo preko orodja Mailchimp s soglasjem zbira naslednje podatke o članih: e-mail naslov, ime institucije, v katerih so dejavni, leto rojstva in letnico doktorata, ki jih potrebuje za preverjanje pogojev članstva in za obveščanje članov o zadevah društva. Pri tem člani lahko izbirajo, ali so obveščeni o vseh dogodkih in zadevah ali le o najpomembnejših zadevah.

Poleg tega Mailchimp s piškotki zbira podatke o odzivih članov na naše e-mail kampanje, in sicer o napravah, s katerimi prejemniki dostopajo do e-maila, IP naslovih prejemnikov, operacijskem sistemu, brskalniku, internetni povezavi, času dostopa do sporočila in o klikih na povezave s sporočilu. Občasno Mailchimp te podatke povezuje s podatki, ki jih prejema od tretjih strani (kot so na primer platforme socialnih omrežij), vendar le v primeru, da imajo te pravno podlago za deljenje podatkov.

Podatki članov so shranjeni na Mailchimpovem strežniku v ZDA. Mlada akademija podatkov, ki jih shranjuje Mailchimp, ne prenaša drugam in jih ne shranjuje. Podatke o članih lahko kadarkoli izbrišemo na njihovo zahtevo, ki jo izrazijo preko Mailchimp obrazca.

Podatki o obiskovalcih dogodkov Mlade akademije

Mlada akademija registracijo na dogodke opravlja preko storitve Eventbrite integrirane z orodjem Mailchimp. Podatki, ki jih zbiramo za namen registracije na dogodek, so imena obiskovalcev, njihovi e-mail naslovi in institucije, s katerih prihajajo. Podatke v 14 dneh po dogodku izbrišemo.

Na dogodkih Mlade akademije bodo posnete fotografije (in občasno videoposnetki). Z udeležbo na dogodkih boste Mladi akademiji dodelili popolne pravice za ponovno uporabo nastalih slik/videoposnetkov in vseh reprodukcij oziroma prilagoditev slik/videoposnetkov, vključno z uporabo z namenom zbiranja sredstev, oglaševanja ali drugih ciljev Mlade akademije. To lahko vključuje, a ni omejeno na, pravico, da se uporabijo v tiskanih in spletnih publikacijah, na socialnih omrežijh, v drugih digitalnih medijih, v sporočilih za javnost in v vlogah za financiranje.

Podatki o predlagateljih in nominirancih za Mentorja leta

Mlada akademija na podstrani Mentor leta zbira podatke osebne podatke o predlagateljih (e-mail naslov, ime in priimek, institucija, leto vpisa na doktorski študij leto zaključka doktorskega študija) in nominirancih (e-mail naslov, ime in priimek, institucija).

Podatki so shranjeni v storitvi Google Drive, do katerega ima dostop vodstvo društva Mlada akademija. Podatki se hranijo na Googlovem strežniku v ZDA. Google namenja znatna sredstva zaščiti aplikacij in podatkov, da bi prepričil nepooblaščen dostop do podatkov. Mlada akademija bo kopije vseh vlog hranila še v mapi v oblačni storitvi Dropbox, do katere imajo poleg vodstva dostop še izbrani ocenjevalci vlog za tekoče leto.