V sredo in četrtek, 19. in 20. aprila 2017, bo v Veliki predavalnici in galeriji Institutu “Jožef Stefan” potekala Študentska konferenca, ki jo organizirata Mednarodna podiplomska šola Jožefa Stefana (MPŠ) in Inštitut Jožef Stefan (IJS).

Rok za oddajo povzetkov je sreda, 15. marec 2017. Natančnejša navodila za pripravo in oddajo najdete na spletni strani konference http://ipssc.mps.si/.

Dvodnevna konferenca združuje dve tradicionalni študentski konferenci, Študentsko konferenco Mednarodne podiplomske šole Jožefa Stefana (MPŠ) ter Dan mladih raziskovalcev na področju kemije, biokemije, materialov in okolja (KMBO) na Institutu Jožef Stefan. Konferenca je letos prvič odprta ne le  vsem podiplomskim študentom na IJS, ampak tudi sodelujočim univerzam v Sloveniji in tujini.

Vsak študent bo svoje raziskovalno delo predstavil s 3-minutno ustno predstavitvijo (“elevator pitch”), katere namen je na zanimiv in razumljiv način širši publiki predstaviti svoje delo in s predstavitvijo plakata, na katerem naj bo delo podrobneje predstavljeno. Povzetek, poster in 3-minutna ustna predstavitev naj bodo pripravljeni v angleškem jeziku.

Udeležencem, ki bodo sodelovali na konferenci, bodo na voljo pripravljalne delavnice, s pomočjo katerih se bodo pripravili na izvedbo 3-minutne ustne predstavitve. Delavnice, ki bodo organizirane okvirno 14 dni pred samim dogodkom, bodo izvedli vabljeni novinarji, ki se s podajanjem znanstvenih vsebin vsakodnevno srečujejo. Tudi letos bodo najboljše prispevke denarno nagradili.

Konferenca je za študente priložnost, da se naučijo kako na razumljiv in preprost način predstaviti svoje raziskovalno delo. Hkrati dogodek ponuja tudi odlično priložnost za spoznavanj dela drugih mladih raziskovalcev, medsebojno povezovanje ter povezovanje z vabljenimi predavatelji, ki bodo s sodelovanjem na konferenci poskušali na mlade prenesti svoje znanje in izkušnje pridobljene na karierni poti. V okviru konference bo potekala tudi okrogla miza, ki jo bomo so-organizirali Društvo Mlada akademija.

Za dodatne informacije, vprašanja in predloge, se lahko obrnete na tajništvo MPŠ ali pa organizatorjem pišete na ipssc@mps.si.