Ustvarili smo Doktorsko klepetalnico, Facebook skupino Mlade akademije, ki jo predstavljamo kot spletno mesto, kjer si lahko slovenski raziskovalci in raziskovalke izmenjujemo informacije ter razpravljamo o temah povezanih z doktorsko in visokošolsko problematiko. S skupino želimo dopolniti enostransko komunikacijo Facebook strani društva Mlada akademija. Postavili smo tudi nekaj pravil objavljanja v skupini:
  1. V skupini lahko objavljajo vsi člani, vendar v skladu s postavljenimi pravili. Člane, ki se ne držijo pravil, opozorili. Pridržujemo si pravico odstraniti člane, ki se ne bodo držali pravil skupine.
  2. Objavljamo relevantne vsebine, za katere menimo, da so zanimive za slovensko raziskovalno skupnost, predvsem za mlade v znanosti. Moderatorji si pridržujemo pravico odstraniti neprimerne vsebin .
  3. V skupini lahko promoviramo svoje delo (članke, spletne strani, dogodke) ter dela članov organizacij, ki jim pripadamo (razpisi za delo, poletne šole, konference), a v zmernem obsegu, brez smetenja.
  4. Lahko postavljamo vprašanja in iščemo pomoč, vendar v razumnem obsegu. Pred postavitvijo vprašanja prebrskajte, ali na spletu že kje obstaja odgovor na vprašanje.
  5. Imamo spoštljiv in prijazen odnos do drugih.V skupini lahko soočamo različna mnenja, vendar na prijazen in spoštljiv način. Moderatorji si pridržujemo pravico odstraniti sovražni govor in druge žaljive vsebine.
V skupino vabimo tako naše trenutne kot nekdanje člane ter tudi nečlane, ki jih zanima problematika mladih v znanosti oziroma lahko konstruktivno prispevajo k razpravam o doktorskem usposabljanju, zaposljivosti, odprti znanosti, duševnem zdravju in drugih temah, ki so pomembne za raziskovalce na začetku kariere.