Mlada akademija podpira tako globalni dogodek March for science, ki bo potekal v soboto, 14. aprila 2018, v Washingtonu in drugih lokacijah po svetu, kot tudi slovenski Shod za znanost, ki bo potekal v sredo, 18. aprila 2018, od 13. ure naprej na Novem trgu.

Kot smo izjavili ob lanskem shodu, pomanjkanje sredstev prizadane predsem mlade znanstvenike, ki so prepuščeni projektnemu delu za določen čas, zato vse člane in članice vabimo, da se nam pridružite. Nihče se ne bo postavil za nas in naše interese, če jim ne bomo izrazili podpore najprej sami.

Organizacijski odbor bo ob prihodu udeležencem ponudil mini plakate, nalepke in priponke s sloganom “ZAKAJ NE ZNANOST?” V okviru dogodka bo potekal tudi kratek koncert, na govorniškem odru pa bodo udeležene nagovorili raziskovalke in raziskovalci vseh generacij z različnih področij znanosti.

Za več informacij o shodu preberite vabilo organizatorjev spodaj in spremljajte spletno stran www.marchofscience.si. Svojo udeležbo lahko potrdite na Faceboook strani dogodka.

Zakaj ne znanost?