DMRS & Mlada akademija

Društvo Mlada akademija je nastalo leta 2016 z združitvijo Društva mladih raziskovalcev Slovenije (DMRS) in Mlade akademije, združenja mladih v visokem šolstvu in znanosti.

Kaj počnemo?

Organiziramo izobraževalne in družabne dogodke za naše člane ter v Svetu za znanost in tehnologijo RS in združenju Eurodoc zastopamo interese mladih v visokem šolstvu in znanosti.

Članstvo v društvu

Član Društva Mlada akademija je lahko vsak doktorski študent ali raziskovalec na začetku kariere (do 12 let po doktoratu), ki deluje v Sloveniji ali je slovenski državljan.
Obvestila

Niz dogodkov Odprta znanost 2021 v novembru

[English below] V Mladi akademiji bomo že četrto leto zapored v okviru Meseca znanosti, ki ga prireja Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, organizirali dogodek Odprta znanost. Tako kot lanski bo tudi letošnji dogodek potekal v obliki niza štirih dogodkov,...

več...

Doktorat – kako pa ti definiraš uspeh? / PhD – how do you define success?

V četrtek, 4. 11. 2021, bomo organizirali spletni dogodek z naslovom Doktorat – kako pa ti definiraš uspeh? V prvem delu dogodka bomo izvedli delavnico z naslovom Od preživetja do uspeha tekom doktorata, v drugem pa predavanji o pomenu duševnega zdravja za raziskovalce. Potrebna je registracija prek povezave v prispevku, rok za prijavo je 2. 11. 2021. Vabljeni!

več...

Iščemo nove aktivne prostovoljce in prostovoljke!

V Mladi akademiji smo v zadnjih nekaj letih okrepili in diverzificirali svoje dejavnosti ter se tesno povezali z združenjem Eurodoc. Da bi še naprej delovali tako uspešno kot do sedaj, potrebujemo dodatne pare rok. Vabljeni ste tako doktorski študentje in študentke kot raziskovalci in raziskovalke do 12 let po doktoratu z vseh raziskovalnih ved in področij, še posebej pa s področij družboslovja in humanistike.

več...

Dogodki