Zakaj podpreti Mlado akademijo? Člani društva ne plačujemo nobene članarine in svoje naloge opravljamo prostovoljno. Stroške organizacije dogodkov pokrijemo z namenskimi sredstvi, kljub temu pa je z delovanjem društva povezanih nekaj splošnih stroškov, od bančnih storitev in računovodstva do članarine v združenju Eurodoc. S finančno podporo, čeprav majhno, boste vodstvu Mlade akademije, ki to delo opravlja brez kakršnegakoli honorarja, polepšali dan in olajšali udejstvovanje na področjih, ki so v interesu vseh doktorskih študentov in raziskovalcev na začetku kariere.

Kako podpreti Mlado akademijo? Leta 2017 smo pridobili status društva v javnem interesu, kar pomeni, da smo od leta 2018 na seznamu upravičencev do donacij dohodnine. Donirate nam lahko 1 % dohodnine, in sicer preko strani eDavki ali z izpolnitvijo obrazca, ki ga pošljete na finančni urad. Naše dolgo ime je DRUŠTVO DOKTORSKIH ŠTUDENTOV IN RAZISKOVALCEV NA ZAČETKU KARIERE – MLADA AKADEMIJA, naša davčna številka pa je 79603912.

Veseli pa bomo tudi neposrednih nakazil na TRR. V zadnjih letih smo razširili in diverzificirali svoje dejavnosti ter začeli organizirati večje dogodke z mednarodno udeležbo (npr. Odprta znanost 2019: Konferenca Odprti raziskovalni podatki v Sloveniji in delavnica za raziskovalce), ki so povezani z višjimi stroški. Tudi v letu 2021 nameravamo, sicer v okviru omejitev zaradi pandemije koronavirusa, organizirati dogodke na temo odprte znanosti, duševnega zdravja, mobilnosti in podobno. V zahvalo za neposredne donacije na TRR bomo vsem članom, ki nam bodo nakazali vsaj 20 EUR, podarili brezplačen paket 100.000 znakov za urejanje angleških besedil s spletnim orodjem InstaText. Podjetje InstaText je letos prejelo nagrado Slovenski start:up leta 2020.

Podatki za neposredno nakazilo:
Društvo doktorskih študentov in raziskovalcev na začetku kariere – Mlada akademija
Jamova cesta 39
1000 Ljubljana
IBAN: SI56 6100 0002 4551 241
Namen: Donacija
Koda namena: CHAR (dobrodelno plačilo)

Kaj smo uspeli narediti v letu 2020?